Delovni čas PON-PET 08:00 - 16:00

Na prejemanje e-računov se lahko naročite kar prek rešitve elektronskega bančništva E-bank. Za to potrebujete nameščeno e-bank verzijo 15.0.0.00 ali višjo. Po vključitvi v sistem E-račun se v vaši E-banki pojavi modul za prejemanje računov v elektronski obliki. V rubriki Prijave na e-račune kliknite na možnost Nova prijava (slika 1). Odpre se povezava na portal E-računi ter okno za vpis PIN kode.

 

eracun1
Prijava na prejem e-računov v E-bank

 

S potrditvijo PIN kode vstopite v portal na že izbrano rubriko Nova prijava. V odprtem iskalnem obrazcu nas kot izdajatelja lahko poiščete po nazivu ali davčni številki (slika 2).

eracun2

Iskalni obrazec izdajatelja e-računov

Izdajatelja e-računov izberete s klikom na funkcijo Izberi, s čimer se odpre nov obrazec za vnos podatkov, potrebnih za dokončno prijavo v shemo prejemanja e-računov.

Izpolnite svoje podatke. Pod referenčno številko za e-račune vpišite sedem-mestno šifro kupca, ki jo najdete na računu v desnem kotu od naziva vašega podjetja.

 

eracun3

 

Po vnosu potrebnih podatkov se nato s klikom Naprej premaknete na naslednjo stran, kjer boste dokončno potrdili prijavo/odjavo na prejemanje e-računov s klikom na Zaključi.

EnglishCroatia