PSE blog

LG Pro:Centric - Izboljšanje izkušenj hotelskih gostov je vse lažje

Hotelirji lahko svojim gostom popestrijo televizijsko izkušnjo v sobi z LG-jevim sistemom za upravljanje televizijskih vsebin Pro:Centric®. Pro:Centric z interaktivnimi rešitvami za goste ustvari inovativno izkušnjo v sobi. Zasnovan s preprostimi in intuitivnimi orodji za urejanje in vnaprej oblikovanimi predlogami, intuitivni vmesnik Pro: Centric se prilagaja zahtevam vaših gostov. Pro:Centric vam tudi pomaga pri storitvah kot so strežba v sobi ali storitve pranja perila. Za hotelirje Pro:Centric zagotavlja učinkovito izdelavo in upravljanje všečnih vsebin, hkrati pa poveča učinkovitost oglaševanja na kraju samem za večjo uspešnost poslovanja.

7 najboljših nasvetov za pospeševanje vaših IoT projektov v letu 2021

To objava je povzeta po članku, ki ga je Jose Sanchez objavil na spletni strani thalesgroup.com

Konec leta 2020 je bilo po vsem svetu aktivnih več kot 26,66 milijard IoT naprav - ta številka naj bi se do leta 2025 povečala do 75 milijard. To skokovito povečanje bo v naslednjih štirih letih fenomenalen podvig, ki temelji na projektih, ki so trenutno v načrtu ali se še razvijajo. Podjetja morajo biti prepričana, da lahko hitro zaključijo razvoj in razširijo proizvodne kapacitete, vse to v sorazmerno kratkem času, če računajo na povečanje prihodkov zaradi večje prodaje IoT izdelkov.

Obstaja več korakov - od prototipa do produkcije – ki jih podjetja lahko uporabijo, da pospešijo svoje IoT projekte (ne glede na tip naprave ali aplikacije). Tu smo našteli sedem pogostih vidikov, za katere menimo, da jih morajo podjetja nujno upoštevati pri zagonu časovno občutljivih IoT projektov.

Pametni dom-Gigaset elements

Osebno sem svoj dom nadgradil v pametnega, ko sem imel grenko izkušnjo z vlomom. Prav hitro mi je postalo jasno, da je potrebno na tem področju nekaj storiti. Odločil sem se za Gigaset elements, saj je bil to že takrat uveljavljen in preizkušen sistem namenjen nadzoru hiše ali stanovanja. Ker celoten sistem deluje na brezžičnem sistemu DECT ULE je montaža res preprosta, hitra in intuitivna. Vse kar moramo storiti, je da priklopimo bazno postajo sistema na internet in napajanje, senzorje in aktuatorje pa nalepimo, privijačimo ali priklopimo na primerna mesta glede na nalogo senzorja ali aktuatorja.

Kako učinkovito uporabiti interaktivni govorni odzivnik (IVR) in pogoste napake, ki jih podjetja delajo pri implementaciji

Interaktivni govorni odzivnik (IVR) je učinkovit način za povečanje učinkovitosti podjetja in izboljšanje zadovoljstva strank na številnih področjih. Če strankam omogočite interakcijo z avtomatiziranim odzivnikom - bodisi z uporabo gumbov na telefonu bodisi z govorno komunikacijo lahko strankam omogočite hitrejše reševanje njihovih težav, kar prispeva k večjemu zadovoljstvu kupcev in na koncu boljšim rezultatom celotnega podjetja.
Vendar zasnova učinkovitega IVR sistema ni preprosta naloga, pogosto se dogaja, da je končni rezultat slabo načrtovan. Neučinkovit IVR lahko zmede in razočara kupce, med katerimi mnogi preprosto pritisnejo 0, da zaobidejo avtomatizacijo in čimprej predejo do pogovora z resnično osebo. Še huje od tega je negativni marketing, ki je posledica takšnih slabih izkušenj, in dejstvo, da je večina kupcev pripravljena zamenjati partnerja po slabih izkušnjah s storitvami.

Domofon na Fritzbox modemu

V Sloveniji je preko operaterjev v uporabi ogromno število Fritzbox modemov. Priključeni so v domovih in v manjših ter srednje velikih podjetjih. Glede na različne funkcionalnosti Fritzboxa lahko nanj preko vgrajenih analognih ali IP priključnih mest priključimo tudi Alphatech domofone. Na priključek za analogni telefon lahko priklopimo analogni domofon. Preko LAN SIP IP priključka pa lahko priklopimo IP domofon iz serije IPBold.

GSM komunikatorji

IoT je v polnem razmahu in vse več stvari in izdelkov povezujemo preko različnih omrežij in oblakov. Vse to nam omogoča, da imamo nad napravami stalen oddaljen nadzor in da, po potrebi napravo daljinsko tudi krmilimo. V tem smislu smo trgu ponudili paleto pametnih krmilno nadzornih komunikatorjev, ki delujejo preko GSM omrežja. To so komunikatorji, ki nudijo in znajo precej več kot pa osnovni GSM moduli, ki nudijo omejeno število funkcij ali možnosti programiranja.

LTE antene

Iskanje pravih in primernih LTE anten je v zadnjem času doživelo pravi razcvet. Seveda je osnovni razlog za to vse cenejši podatkovni paketi za prenos velikih količin podatkov preko mobilnih omrežij. Vse to je vodilo v eksplozijo uporabe LTE mobilnih usmerjevalnikov (routerjev) in drugih naprav, ki za svoje delovanje potrebujejo povezavo v mobilna omrežja. Tu je govora o različnih modemih, krmilnikih, senzorjih, koncentratorjih, IoT napravah...

Gigaset ION: Revolucija poenotenih komunikacij

Gigaset je predstavil svojo prvo namensko avdio napravo za uporabnike sistemov poenotenih komunikacij. Gigaset ION je nova namenska DECT slušalka, ki deluje s katerimkoli odjemalcem poenotenih komunikacij, povezava z osebnim računalnikom se vzpostavi s pomočjo namenskega DECT USB vmesnika. Gigaset ION je idealna rešitev za manjše sejne sobe in za tiste uporabnike, ki potrebujejo funkcionalnost brezžičnega pogovora in večjo mobilnost.

Poslovna telefonija v času pandemije COVID-19

Že kar nekaj časa je preteklo od leta 2016, ko sem napisal blog prispevek “Poslovna telefonija v letu 2016”, ki se je navezovala na istoimenski prispevek za leto 2013. Leta 2016 smo že uspešno sanirali gospodarsko krizo in v letu 2020 stopili v novo obdobje vsesplošne pandemije COVID-19. Pandemija je čez noč prinesla nove zahteve komuniciranja tako v poslovnem in zasebnem življenju.

 

Osnove GSM ojačevalca

Slab mobilni signal v stavbah je v Sloveniji zelo pogost problem. S sodobno gradnjo se ta problem samo stopnjuje in razširja. Rešitev slabega mobilnega signala s pomočjo GSM ojačevalce se zdi na prvi pogled precej enostavna in hitra. Pa na žalost ni vedno tako. Za izbiro prave opreme je potrebno kar nekaj znanja, predvsem pa pravih podatkov in meritev. Če uporabimo napačno opremo ali pa opremo napačno instaliramo je najmanj kar se nam lahko zgodi, slabo delovanje sistema. Lahko se zgodi, da ojačevalni sistem sploh ne bo deloval ali pa, kar je najhujše, da bomo s sistemom povzročali mobilnim operaterjem motnje v njihovem omrežju. V tem primeru lahko pričakujemo obisk, saj operaterji povzročitelje takih motenj pošičejo, da lahko zagotovijo nemoteno  delovanje svojega omrežja.

Kako izbrati ustrezen VoIP telefon

Namizni telefoni so komunikacijska hrbtenica vsakega podjetja. S spreminjanjem tehnologije, se spreminja tudi način komuniciranja, IP telefoni pa se razvijajo in prilagajajo potrebam sodobnega podjetja. Podjetja vseh velikosti se soočajo z vprašanjem kako izbrati sistem z dolgo življenjsko, ki zagotavlja vse potrebne funkcije po dostopni ceni. Izbira pravega VoIP telefona za katerokoli podjetje se ob številnih možnostih na trgu lahko zdi kot zastrašujoča odločitev.
Z upoštevanjem nekaj glavnih dejavnikov, ki so pomembni za vaše podjetje lahko izbiro ustreznega telefona bistveno poenostavite.

Kako izbrati ponudnika VoIP (SIP) storitev?

Da bi prihranili denar in izboljšali komunikacijske zmogljivosti, se v podjetjih vse pogosteje odločajo za SIP javne telefonske povezave. SIP javne povezave (SIP trunk), je tehnologija kjer se govorna komunikacija prenaša s pomočjo IP povezave (paketna komutacija) in ne po klasičnih telefonskih linijah (tokokrogovna komutacija). Vedno večja priljubljenost takšnega načina komunikacije posledično prinaša tudi veliko število ponudnikov IP telefonije, kar podjetnikom in tehničnim direktorjem otežuje izbiro ponudnika IP telefonije.

Stran 1 od 3