Delovni čas PON-PET 08:00 - 16:00

Prihranite pri sprejemu in distribuciji TV signala v vašem hotelu

V zadnjih letih se je z razvojem digitalne tehnologije in interneta spreminjala tudi televizijska in radijska industrija. Danes je dostopnost do televizijskih in radijskih programov omogočena na več načinov, vključno z uporabo lastne sprejemne postaje ali z uporabo storitev operaterjev. V tem članku bomo predstavili analizo finančnih koristi uporabe lastne sprejemne postaje za sprejem TV in radijskih programov v primerjavi z drugim najpogostejšim pristopom, ko TV signal hotelu zagotavlja operater.

Najprej je pomembno razumeti, kaj je sprejemna postaja. Gre za napravo, ki sprejema TV in radijski signal preko satelita, zemeljskih oddajnikov ali IP omrežja, ga obdela in distribuira po hotelu. Hotel lahko izbere, da uporabi lastno sprejemno postajo, ki je nameščena na njihovem objektu, ali pa se odloči za uporabo storitve operaterja. Storitev operaterja vključuje zagotavljanje TV signala preko omrežja operaterja in z uporabo njihove opreme.

Prednosti lastne sprejemne postaje so očitne. Prvič, hotel ima popoln nadzor nad sprejemom in distribucijo signala. Drugič, z uporabo lastne sprejemne postaje lahko hotel sam določa programsko shemo, kar pogosto pomeni večjo izbiro za goste. Tretjič, lastno sprejemno postajo lahko v celoti integrirate v hotelski TV sistem, kar omogoča dodatne funkcionalnosti, kot so dodajanje info kanala, prikazovanje informacij o hotelu in njegovih storitvah, lastna reklamna sporočila in tako dalje.

Finančne koristi uporabe lastne sprejemne postaje so tudi zelo pomembne. Strošek najema sprejemne postaje lahko ocenimo približno 3 € na sobo na mesec, kar je v primerjavi z drugimi rešitvami na trgu zelo konkurenčna cena. In še to, ocena je narejena na modelu srednje velikega hotela, pri večjih hotelih je lahko strošek še nižji. Lastna sprejemna postaja se lahko izkaže kot bistveno cenejša možnost kot storitve operaterja. Rezultat so nižji operativni stroški, ko hotelski televizor ni samo dodaten strošek, temveč tudi vir dodatnega zaslužka. Goste obveščajte o storitvah v hotelu, predvajajte oglase drugih ponudnikov ali goste seznanjajte z dodatno hotelsko ponudbo.

Pomembno je omeniti, da naše rešitve temeljijo na opremi evropskega proizvajalca Triax, ki je vodilni ponudnik takšne opreme. Ponujamo rešitve za distribucijo TV signala za hotele, ki imajo koaksialno ožičenje, kot tudi za tiste, ki uporabljajo IP infrastrukturo. Naše rešitve so zanesljive, enostavne za uporabo in jih je mogoče prilagoditi zahtevam vsake stranke.

V primerjavi z drugimi ponudniki, naše rešitve zagotavljajo visoko kakovost in zanesljivost, ter stroškovno ugodno rešitev za hotele. Poleg tega naša ekipa strokovnjakov zagotavlja celovito podporo pri implementaciji in vzdrževanju rešitve, kar omogoča hotelu nemoten in zanesljiv delovanje sistema.

Zaključimo lahko z mislijo, da uporaba lastne sprejemne postaje za sprejem TV in radijskih programov predstavlja finančno ugodnejšo in bolj prilagodljivo rešitev za večino strank. Z lastno sprejemno postajo boste tako prihranili približno 50% v primerjavi z drugimi rešitvami.

Potrebujete oceno za vaš hotel? Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pripravili informativno ponudbo.

EnglishCroatia