Delovni čas PON-PET 08:00 - 16:00

Domofon na Fritzbox modemu

V Sloveniji je preko operaterjev v uporabi ogromno število Fritzbox routerjev. Priključeni so v domovih in v manjših ter srednjih podjetjih. Glede na različne funkcionalnosti Fritzboxa lahko nanj preko vgrajenih analognih ali IP priključnih mest priključimo tudi Alphatech domofon. Na priključek za analogni telefon lahko priklopimo analogni domofon. Preko SIP IP priključka pa lahko priklopimo IP domofon iz serije IPBold. Seveda lahko priključimo

Oba domofona imate vgrajene posebne rešitve, ki jima omogočajo 100% kompatibilnost s Fritzbox routerjem. Po pritisku na tipko analognega ali IP domofona lahko zazvoni eden ali več telefonov, ki so priključeni na Fritzbox ( telefoni so lahko brezžični ali žični).Po dvigu telefona se z obiskovalcem lahko pogovorimo, če želimo mu lahko preko telefona odpremo tudi vrata (vhodna, drsna …). Seveda lahko vrata odpiramo tudi brez da bi kdo zunaj zvonil.

Če klic preusmerimo, lahko klice obiskovalcev iz domofona sprejemamo tudi na našem GSM aparatu kjerkoli pač smo. Tudi preko GSM aparata lahko odpirate vrata od koderkoli želite. Pod določenimi pogoji lahko sprejemamo na brezžičnih telefonih tudi sliko s kamere, ki je vgrajena v IP domofon IPBold. Rešitev je res uporabna, cenovno sprejemljiva in omogoča dodatno izkoriščanje opreme, ki jo že imate doma. Na potrebujete nobenih posebnih notranjih enot, saj te že imate in jih uporabljate.  Domofoni imajo lahko različno število pozivnih tipk. Vgrajeno imajo lahko tipkovnico za vnos kode za odpiranje vrat ali pa RFID čitalec. Torej je rešitev primerna tudi za večstanovanjske stavbe. Domofoni so lahko podometni ali nadometni, različnih izvedb in tipov.

Programiranje in nastavitve Fritzboxa za delovanje z domofonom so preproste in hitre. Tudi programiranje domofona ni zapleteno in ga z našo pomočjo lahko opravite tudi sami, če ste tehnično povprečno pismeni. Analogni domofoni se programirajo preko DTMF kod iz telefona, IP domofone pa programiramo s pomočjo spletnega brskalnika preko računalnika. Za napajanje analognega domofona potrebujete 12V adapter, IP domofon se lahko napaja preko PoE napajanja ali 12V adapterja. Kot rečeno imajo vsi domofoni vgrajena 2 releja za aktivacijo različnih ključavnic, kamer, luči, zvoncev. Možnih je več scenarijev odpiranja različnih vrst vrat.

Naj še enkrat poudarimo da je rešitev zelo fleksibilna in lahko tudi cenovno zelo ugodna sploh če upoštevamo da je funkcionalnost take rešitve bistveno boljša kot pa pri klasičnih domofonih.

Priključitev analognega domofona je preko ene parice ( 2 žici). Povezava je lahko dolga tudi do 300m. Za priključitev IP domofona potrebujemo identičen priključni kabel kot za računalnik. Dolžina povezave je lahko do 100 m. Domofoni so v ohišjih, ki so lahko neposredno izpostavljeni dežju.

Različne tipe domofonov si lahko ogledate v naši trgovini ITshop.

EnglishCroatia