Delovni čas PON-PET 08:00 - 16:00

Sistem poenotenih komunikacij za najzahtevnejše uporabnike

Boljši način sporazumevanja

Kako storilne so vaše virtualne skupine?

Današnja resničnost – mobilna, globalna, razpršena in virtualna delovna sila. A sporazumevanje iz oči v oči ni vedno izvedljivo. In ni vedno smiselno.

Pravzaprav so rezultati nedavne globalne raziskave podjetja Unify pokazali, da se velika večina organizacij zanaša na virtualne skupine na oddaljenih, razpršenih lokacijah. Vendar pa virtualne skupine s težavo ohranjajo pregled nad vso komunikacijo in informacijami, medtem ko morajo hkrati obvladovati različne projektne naloge in aktivnosti. Z dodajanjem komunikacijskih orodij se težava, namesto da bi se obravnavala, poveča, skupine pa delujejo s primarnimi načini komunikacije, kot so e-pošta, telefonski klici in avdiokonference – ti pa med seboj niso povezani.

Kar skupine najbolj potrebujejo, so orodja, ki jim omogočajo hiter dostop do pravih oseb v prvem poskusu – ne glede na lokacijo, napravo ali omrežje.

Tu nastopi OpenScape UC, ustvarjen da bi vaše skupine opremili s pravo kombinacijo komunikacijskih zmogljivosti, s čimer boste lažje ostali povezani in odzivni, znotraj in zunaj vaše organizacije pa bi lahko sodelovali brez omejitev. S tem jim boste omogočili nov način dela.

OpenScape nudi vašim zaposlenim več nadzora nad tem, kako, kdaj in s kom se sporazumevajo. Ob katerem koli času dneva. Ne glede na to, ali so na isti lokaciji ali v geografsko razpršenih pisarnah, ali delajo od doma ali so na poti.
OpenScape za vaše delovne skupine poenoti in združuje komunikacije ter opodpira mobilne, avdio, spletne in videokonference, to pa pripomore k boljšemu timskemu delu, nižjim stroškom in manjšemu obsegu potovanj.

Izboljšajte učinkovitost komunikacij

Spodbujanje sodelovanja in storilnosti delovnih skupin

Svoboda komunikacije z možnostjo izbire in prilagajanja

Vsak ima svoj delovni slog. OpenScape omogoča več načinov komunikacije, vklj. z namiznim odjemalcem, spletnim odjemalcem, glasovnim portalom in mobilnim odjemalcem, ki delujejo na priljubljenih pametnih telefonih in tablicah.

OpenScape ima prilagodljivo strukturo licenciranja »po uporabniku«, ki omogoča preprosto in stroškovno učinkovito dodajanje ali spreminjanje uporabnikov ali funkcij. Preprosto dodajte ali odstranite funkcijo, kakor je to smiselno za vašo organizacijo, delovne skupine ali določene zaposlene glede na njihovo vlogo in odgovornosti.

Omogočite svojim delovnim skupinam boljši način sestankovanja

Zakaj bi tratili čas in denar za potovanja, če se lahko sestanka udeležite s katerega koli mesta in ste tako produktivnejši in učinkovitejši?
Z le nekaj kliki lahko delovne skupine skličejo načrtovano ali spontano glasovno, spletno in namizno videokonferenco, kar omogoča vgrajena funkcija za konference, vgrajena v aplikaciji OpenScape UC.

V razdelku z informacijami o prisotnosti lahko takoj vidite, ali je določen sodelavec na voljo ter tako spontano in preprosto vzpostavite konferenčni klic.

Tako lahko vaše delovne skupine preprosto sodelujejo v realnem času, posamezniki lahko stopijo v stik z ljudmi, ki so v danem trenutku na voljo, s tem pa je omogočen hitrejši odziv in sprejemanje odločitev.

Intuitivne avdiokonference Vnaprejšnje načrtovanje konferenc omogoča lažjo in hitrejšo dosegljivost strokovnjakov. S samo dvema klikoma lahko začnete konferenco in pokličete vse udeležence na njihovo prednostno napravo na osnovi podatkov o dosegljivosti.

V primeru nujnega primera, ki zahteva takojšnje sodelovanje in pozornost, je tako mogoče priklicati dežurne skupine ali skupine za nujne primere.

Med konferenco lahko vsi udeleženci vidijo, kdo so ostali udeleženci in kdo trenutno govori, moderator pa lahko izklopi zvok za posameznega ali vse udeležence ter za dodatno varnost zaklene konferenco za zunanje udeležence.

Za dodatno udobje lahko konference gostite ali se jih udeležite s svojega odjemalca OpenScape ali priljubljenega e-poštnega odjemalca, npr. Microsoft Outlook ali IBM Notes.

Skupna raba dokumentov in informacij prek spleta
Aplikacija OpenScape Web Collaboration, na voljo za odjemalce Windows in macOS, vašim delovnim skupinam omogoča, da v skupno rabo v trenutku posredujejo več idej in informacij, ne glede na njihovo trenutno lokacijo.

Omogoča stroškovno učinkovit način gostovanja konferenc z do 1000 udeleženci in podpira spletne seminarje, usposabljanja, projektne in prodajne sestanke, predstavitve proizvodov ter služi za podporo strankam in končnim uporabnikom na daljavo.
Z odjemalca OpenScape UC ali e-poštnega odjemalca lahko vaše delovne skupine v enem samem koraku načrtujejo združene avdio- in spletne konference. Avdioklic ali konferenco lahko z enim samim klikom preprosto pretvorite v spletno konferenco.

Ko se seja začne, lahko vsak udeleženec z enim klikom dostopa do različnih funkcij, kot so skupna raba namizja in aplikacij, nalaganje dokumentov, skupno iskanje, skupna raba vsebin med sestankom, spletna potisna sporočila, neposredna sporočila in klepet ter namizni videoposnetki z več udeleženci standarda kakovosti slike H.264.

Če ste mobilni z napravami iPhone, iPad, Android ali drugimi pametnimi telefoni in tablicami, se lahko konference udeležite s poljubne lokacije prek odjemalca OpenScape Web Collaboration Mobile.

OpenScape Web Collaboration vključuje tudi spletno podporo in orodja za nadzor administracije, vzdrževanja in skupne rabe namizja na oddaljenem PC strežniku – odlično orodje za hitrejše reševanje težav.

Za še več udobja imate možnost združenega snemanja pretočnega prenosa video- in spletnih sodelovanj prek vašega namiznega odjemalca v standardnem video formatu, ki je na voljo prek strežnika OpenScape Media.

Še nekaj … Aplikacijo OpenScape Web Collaboration je mogoče preprosto namestiti prek odjemalca za popolnoma avtomatiziriano namestitev brez posredovanja človeka.
Izvedba je mogoča kot gostovanje prek oblaka ali na lokalnem strežniku. Namenski lokalni strežnik lahko namesti skoraj vsakdo v manj kot eni uri.

Video sestanki iz oči v oči
Za bolj živahno, osebno in naravno izkušnjo sodelovanja namizna konferenčna aplikacija OpenScape Desktop Videoconferencing poveže vaše ljudi s HD pretočnim videoprenosom (s trenutno največjo ločljivostjo na trgu).

Funkcija stalne prisotnosti »Continuous Presence« zagotavlja, da so vsi udeleženci videokonference na zaslonu vidni istočasno. Funkcija »Voice Activating Switching« zagotavlja, da lahko vsakdo vidi, kdo trenutno govori – tudi vaši sodelavci na terenu.

Mimogrede, aplikacija OpenScape Desktop Videoconferencing je združljiva tudi s sobnimi rešitvami in namiznimi videotelefoni vodilnih proizvajalcev videoopreme.

Prisotnost med člani tima

80 odstotkov nas dela z dislociranimi delovnimi skupinami. Postanimo dobri v tem.

Tehnologija poenotenja in združevanja komunikacij v povezavi s prisotnostjo vašim delovnim skupinam omogoča vpogled v razpoložljivost in stanje članov, s tem pa prihranite čas in povečate odzivnost znotraj organizacije.

OpenScape omogoča obsežen vpogled v prisotnost prek več kanalov, kot so glasovno in neposredno sporočanje ter videoposnetki. Informacije o »stanju prisotnosti« in razpoložljivosti določene osebe uporabnik dobi pred vzpostavitvijo komunikacije, kar mu pomaga izbrati najboljši način in čas za učinkovito komuniciranje v prvem poskusu.

Svoje stanje prisotnosti upravljate sami in odločate o tem, kdaj in prek katerega medija ali naprave boste dosegljivi.

S funkcijo poenotene in združene komunikacije v povezavi s prisotnostjo2« je uporabnost teh funkcij razširjena prek meja vaše organizacije do vaših zunanjih sodelavcev.

Tako lahko npr. vaše delovne skupine v združenem in poenotenem omrežju v skupno rabo posredujejo podatke o prisotnosti in razpoložljivosti za glasovno in neposredno komuniciranje z ljudmi zunaj organizacije, ki uporabljajo katero koli od rešitev za poenoteno komuniciranje (UC), ki so združljive s protokolom XMPP in so trenutno na trgu.

Prisotnost zagotavlja, da vaše virtualne delovne skupine ostanejo povezane z organizacijo, ne glede na lokacijo ali uporabljeno napravo.

Hitrejše in lažje povezovanje delovnih skupin pomeni boljšo odzivnost, hitrejše trženje in boljšo podporo strankam.

Izboljšajte stik z mobilnimi skupinami

OpenScape UC zagotavlja, da vaši izredno mobilni zaposleni ostanejo v stiku med seboj in učinkoviti – z najnižjimi možnimi stroški.

Storitev dosegljivosti na eno številko zaposlenim npr. omogoča objavo samo ene številke, kjer so dosegljivi prek najcenejšega omrežja, kjer koli, kadar koli in prek napravi po lastni izbiri. Vsaka oseba nastavi prednostno napravo (npr. službeni, domači, mobilni telefon, prenosnik), aplikacija OpenScape pa bo vse klice posredovala tej napravi. Za dodatno udobje je možna samodejna sprememba nastavitve prednostne naprave na osnovi vašega stanja prisotnosti.

Tako lahko na primer vaši polno zaposleni telekomunikacijski sodelavci želijo kot prednostno napravo izbrati svoj domači telefon, ko je njihovo stanje prisotnosti nastavljena kot »na voljo«.

S funkcijo »Handover« je mogoče zmanjšati stroške mobilnega omrežja, saj lahko uporabnik preprosto vklopi prenos klica z mobilnega na službeni stacionarni telefon, ko med telefonskim pogovorom prispe do svoje pisarne.

Z mobilnim odjemalcem OpenScape Mobile Client lahko vaši mobilni sodelavci med drugim s pridom uporabljajo informacije o prisotnosti osebe za stik, video- in neposredno sporočanje, nastavitve stanja svoje prisotnosti ter izbiro prednostne naprave.

Nudi tudi »prenos govora po omrežju IP« (VOIP), njegova intuitivna funkcija Call Swipe pa omogoča neopazen prenos klica z mobilne naprave na bližnji namizni telefon za neposredne klice – in obratno – samo podrsnite prek zaslona na dotik. S funkcijo Call Swipe lahko pogovor z mobilnega omrežja prenesete na lokalno WLAN-omrežje, da tako zmanjšate porabo baterije ali preprečite stroške gostovanja.

Odjemalec OpenScape Mobile je pripravljen za nakup prek spletne trgovine aplikacij in deluje na večini razširjenih platform mobilnih naprav, vklj. z napravami iPad/iPhone ter tablicami in pametnimi telefoni z operacijskim sistemom Android.

Glasovni portal z DTMF (dvotonsko večfrekvenčno signalizacijo) in možnostjo govora nudi dostop do programa OpenScape s katerega koli telefona, kar vašim delovnim skupinam omogoča sledenje in obdelavo e-pošte in glasovnih sporočil z enega samega poenotenega glasovnega nabiralnika. Glasovni portal podpira procesiranje naravnega jezika, tako da lahko govorite s sistemom kot bi govorili z drugim človekom, brez čakanja na poziv za vnos ukaza

Intuitiven uporabniški vmesnik

Povezani izdelki

EnglishCroatia