Delovni čas PON-PET 08:00 - 16:00

Gigaset Smart Home: preverjeno odlična kakovost izdelkov

Kupi poceni in boš kupil dvakrat! Večina kupcev pozna ta rek, vendar se mnogi potrošniki še vedno odločajo za cenejšo opremo, ko je čas za nakup novega orodja ali gospodinjskega aparata. Ti izdelki nato pogosto odpovejo že po nekajkratni uporabi. Zato je nemški inštitut ServiceValue v sodelovanju z Deutchland Test in Focus Online izvedel študijo izdelkov različnih proizvajalcev in blagovnih znamk. V tej študiji je podjetje Gigaset prejelo oceno Odlično v kategoriji izdelkov Varnostna tehnologija.

V teh dneh potrošniki dajejo vedno večji poudarek na kakovosti. Pred nakupom preberejo poročila o testih in zberejo mnenja prijateljev in znancev, da bi v njihovi nakupovalni košarici pristal najboljši izdelek – včasih tudi po nekoliko višji ceni. Toda katere blagovne znamke ponujajo potrošnikom najvišjo kakovost izdelkov?

Za prepoznavanje najboljših podjetij je bilo v tej študiji pregledano 1066 podjetij iz 59 različnih področij, ki so jih potrošniki ocenili glede kakovosti izdelkov. V obdobju od marca do aprila 2021 je bilo z obsežno anketo zbranih in ocenjenih približno 180.000 mnenj. Vsi udeleženci so imeli lasten nabor izdelkov za oceno. Odgovoriti so marali, ali so kdaj kupili ali uporabljali te izdelke. Vsako blagovno znamko je ocenilo 1.000 potrošnikov.

Udeleženci so odgovarjali na naslednja vprašanja:
»Kako ocenjujete splošno kakovost blagovnih znamk v sektorju […]? Prosimo, da ocenite na podlagi lastne izkušnje v zadnjih 24 mesecih.«

Odgovoriti je bilo možno s šestimi ocenami (odlično – 1, zelo dobro – 2, dobro – 3, povprečno – 4, slabo – 5, zelo slabo – 6 in ne morem oceniti). Po analizi vseh podatkov je bilo za vsako ocenjeno podjetje določeno empirično povprečje. Če je to povprečje nižje (z drugim besedami, bolje) od povprečja celotne panoge je podjetje prejelo oceno »Odlično«.

Na splošno je Gigaset od udeležencev prejel zelo dobro oceno in se s povprečno oceno 2,62 uvrstil med podjetja z odlično kakovostjo izdelkov v kategoriji »Varnostna tehnologij«.

Roland Maesing podpredsednik Gigasetovega sektorja pametni dom je izjavil, da je takšna potrditev velika pohvala za Gigaset. V Gigasetu nenehno stremijo k temu, da za svoje kupce izdelujejo le izdelke najboljše kakovosti. Zlasti v sektorju izdelkov za pametne domove je to še posebej pomembno, saj ti izdelki skrbijo za dom in ga varujejo. To je velika in pomembna naloga, ki jo v Gigasetu z veseljem in ponosom sprejemajo.

EnglishCroatia