Delovni čas PON-PET 08:00 - 16:00

GSM komunikatorji

IoT je v polnem razmahu in vse več stvari in izdelkov povezujemo preko različnih omrežij in oblakov. Vse to nam omogoča, da imamo nad napravami stalen oddaljen nadzor in da, po potrebi napravo daljinsko tudi krmilimo. V tem smislu smo trgu ponudili paleto pametnih krmilno nadzornih komunikatorjev, ki delujejo preko GSM omrežja. To so komunikatorji, ki nudijo in znajo precej več kot pa osnovni GSM moduli, ki nudijo omejeno število funkcij ali možnosti programiranja.

GSM komunikatorji SEA si delijo podobno orodno in programsko osnovo, ločijo pa se po številu vhodov in izhodov za nadzor in krmiljenje različnih parametrov. Komunikatorji so narejeni na osnovi preverjenih in kvalitetnih GSM modulov Thales v kombinaciji z industrijsko krmilnimi rešitvami. Zaradi tega so vsi programsko izredno fleksibilni in omogočajo res bogato nastavitev parametrov in logičnih povezav. Scenariji in režimi alarmov so zaradi mnogih možnih kombinacij praktično nešteti. Komunikatorji omogočajo do 200 vpisanih uporabnikov. Vsi moduli imajo integrirane Li-Ion akumulatorje za zasilno napajanje. Izhodi so relejski, vhodi pa so lahko digitalni (sklenjenost zanke) ali analogno napetostni. Vsi analogni vhodi so prirejeni tudi kot kvalitetni vhodi za različne temeperaturne senzorji. Vse naprave omogočajo funkcijo GSM ključa.

Naprave se lahko programirajo klasično preko PC aplikacije in USB povezave. PC aplikacija omogoča tudi oddljeno programiranje in monitoring preko GPRS povezave. Torej vsak komunikator lahko programiramo, nadzorujemo in krmilimo oddaljeno iz PC-ja, ki ima dostop do inerneta. Seveda lahko vsako napravo krmilimo in nadzorujemo neposredno preko GSM aparata s pomočjo SMS sporočil ali klicev. Lahko pa to bolj pregledno storimo s pomočjo aplikacije CPL za Android ali iOS operacijski sistem. Aplikacije za programiranje in nadzor so pregledne in intuitivne za uporabo. Zaradi številnih možnosti programiranja so primerne tudi za profesionalno uporabo pri različnih procesih v proizvodnji, energetiki,….

Za rešitev več oddaljenih točk lahko uporabimo več komunikatorjev, ki znajo med seboj tudi komunicirati preko SMS sporočil. Povežemo lahko npr. črpalko in oddaljen vodohram. Večji GSM komunikatorji imajo tudi razširitvene module za dodatne vhode in izhode, kar omogoča tvorbo kompleksnih nadzorno krmilnih GSM sistemov.

Nekaj modelov GSM krmilnikov SEA si lahko ogledate v naši trgovini.

EnglishCroatia