Delovni čas PON-PET 08:00 - 16:00

Kako izbrati ponudnika VoIP (SIP) storitev?

Da bi prihranili denar in izboljšali komunikacijske zmogljivosti, se v podjetjih vse pogosteje odločajo za SIP javne telefonske povezave. SIP javne povezave (SIP trunk), je tehnologija kjer se govorna komunikacija prenaša s pomočjo IP povezave (paketna komutacija) in ne po klasičnih telefonskih linijah (časovna komutacija). Vedno večja priljubljenost takšnega načina komunikacije posledično prinaša tudi veliko število ponudnikov IP telefonije, kar podjetnikom in tehničnim direktorjem otežuje izbiro ponudnika IP telefonije.

Pred izbiro ponudnika je smotrno upoštevati naslednje dejavnike, da bo vaše podjetje v celoti izkoristilo prednosti IP telefonije.

Kakovost govorne povezave

Tudi ob prehodu na IP govorno povezavo zahtevajte vrhunsko kakovost govora. Izbrani ponudnik mora zagotoviti neposredno povezavo z vsemi za vaše poslovanje pomembnimi operaterji. Prepričajte se kako operaterji zaključujejo klice v tujini in se izogibajte tistim ponudnikom, ki pri zaključevanju klicev v druga omrežja iščejo samo najnižjo ceno. Poiščite takšnega ponudnika SIP javne povezave, ki ima neposredno povezavo z vsemi regijami s katerimi komunicirate, da zagotovite vrhunsko jasnost in nizko zakasnitev klicev.

Zanesljivost delovanja

Drug dejavnik, ki je povezan s kakovostjo je zanesljivost delovanja SIP javne povezave. Preverite na kakšne načine ponudnik zagotavlja redundanco v javnem omrežju. Tukaj bodite pozorni na geografsko redundanco sistemov, redundanco prenosnih poti in kadrovsko zasedbo ponudnika.

Interoperabilnost

Če ste že investirali v lastno telefonsko omrežje, boste verjetno želeli najti takšnega ponudnika, ki bo ponujal interoperabilnost z vašo obstoječo infrastrukturo. Izbrani operater mora zagotavljati interoperabilnost z vsemi standardnimi IP in hibridnimi telefonskimi centralami.

Stroški

Ena od glavnih prednosti IP telefonije je znižanje stroškov. Upoštevajte, da različni ponudniki IP telefonije ponujajo različne cenovne modele, zato poiščite takšnega, ki vašemu podjetju zagotavlja največ prihrankov pri stroških glede na raven storitve, ki jo potrebujete. Poleg cene bodite še posebej pozorni na nivo storitve. Tisto, kar iščete ni najnižja cena ampak najboljše razmerje cena/kakovost.

Varnost

Izbira operaterja je ključnega pomena pri preprečevanje telefonskih prevar. Uporabite lahko operaterja, ki vam bo zagotovil SIP javno povezavo v namenskem od Interneta ločenem IP omrežju, kar bistveno povečuje varnost sistema. Vsekakor pa preverite, da vaš operater podpira storitve za odkrivanje prevar (fraud detection), saj bo tako tudi v primeru vdora, vaš strošek minimalen

Prilagodljivost

Preverite kako prilagodljiv je ponudnik, kar vam omogoča, da storitve prilagodite vašim potrebam. Ponudniki IP telefonije lahko zagotavljajo prilagodljivost tudi na drugih področjih, kot so možnost izbire in spreminjanja telefonskih številk, prilagajanje dopolnilnih storitev.

Strokovnost in podpora

Vedno večja priljubljenost IP telefonije ima za posledico veliko število različnih ponudnikov. Vendar nimajo vsi ponudniki enako strokovno znanje. Preden se dokončno odločite za ponudnika, preverite njihovo poznavanje tehnologije in zapletenega ekosistema, ki stoji v ozadju IP telefonije. Ti dejavniki lahko pomembno vplivajo tudi na vaš sistem.

Z upoštevanjem teh dejavnikov lahko vaše podjetje poišče ustreznega ponudnika IP telefonije, ki vam bo pomagal uporabiti vse prednosti te tehnologije.

Če želite izvedeti več o IP telefoniji in se pogovoriti, kako lahko PSE pomaga pri vaših komunikacijskih potrebah, stopite v stik z našo ekipo.

EnglishCroatia