Delovni čas PON-PET 08:00 - 16:00

Obesek za tele oskrbo

Vedno več je starejših, ki živijo samostojno v stanovanju ali v hiši. Zato je zelo pomembno, da imajo na voljo vedno zanesljivo rešitev klica na pomoč, ko je to res potrebno in nujno. V primeru nenadne slabosti, padca, ali druge nepričakovane situacije lahko pri komunikaciji z bližnjimi ali zunanjo pomočjo pomaga obesek za tele oskrbo. Obesek se preprosto nosi okoli vratu, tako da je vedno pri roki. Preko DECT signala je povezan z vašo telefonsko bazno postajo ali routerjem kot je npr. Fritzbox.

Obesek z uporabnikom komunicira preko glasovnih sporočil v slovenskem jeziku. Ima imenik z 100 vnosi, katere lahko uporabnik poljubno kliče. Seveda lahko na obesku sprejemamo tudi dohodne klice. V nujnem primeru s pritiskom gumba uporabnik sproži klic v sili na 3 prednastavljene številke, ki jih obesek kliče po vrsti, dokler se nekdo ne javi. Preko obeska se sporazumevamo kot preko prostoročnega govora na telefonu, zvok je čist in glasen. V primeru padca ali izgube zavesti obesek sam zazna padec in v primeru neodzivnosti uporabnika sam sproži klic v sili. Vgrajen akumulator zagotavlja brezskrbno celodnevno uporabo. Preko noči se obesek polni na brezstični polnilni postaji čim bližje uporabnika. Med polnjenjem obesek lahko zazna pisk požarnega alarma in samodejno sproži klic v sili.

V obesek za tele oskrbo lahko vnesemo tudi različne opomnike, ki nam jih ob določeni uri obesek tudi samostojno predvaja. Ob klicu nam obesek pove številko osebe ki kliče, če pa je oseba, ki kliče shranjena v imeniku pove obesek ob klicu tudi njeno ime.

Ker poteka celotna uporaba preko glasovnih sporočil in s pomočju enega glavnega gumba in 2 pomožnih tipk je obesek zelo primeren tudi za uporabo slepih ali slabovidnih oseb.

Funkcionalnost obeska si lahko natančneje ogledate tukaj.

Obesek je na voljo tudi v naši trgovini ITshop.

EnglishCroatia