Delovni čas PON-PET 08:00 - 16:00

Spoznajte WiFi dostopne točke Grandstream GWN

Dostopne točke iz družine GWN se z leti razvijajo. Od prvega modela GWN7610, do današnjih sodobnih WiFi 6 dostopnih točk, to opremo uporabljajo stranke po celem svetu v podjetjih vseh velikosti, šolstvu, hotelirstvu in v javni upravi, kjer Grandstream pomaga svojim strankam vzpostaviti cenovno ugodna in učinkovita WiFi omrežja. V tej objavi bomo preleteli razlike med vsemi štirinajstimi modeli in vam tako pomagali pri izboru najučinkovitejše rešitve glede na vaše potrebe.

Prednosti serije GWN

V Grandstreamu verjamejo, da bi morale biti dostopne točke WiFi dostopne tako velikim kot malim podjetjem, kar upoštevajo pri načrtovanju družine dostopnih točk WiFi GWN7600. Modeli znotraj te družine imajo številne prednosti, ko jih primerjamo z dostopnimi točkami drugih blagovnih znamk. Sočasno pa so vse dostopne točke zasnovane tako, da nudijo zanesljiva, razširljiva, varna in zmogljiva WiFi omrežja za katero koli uporabo, hkrati pa ohranjajo nižjo ceno v primerjavi s konkurenco. Zmogljivosti modelov znotraj družine GWN se razlikujejo glede na model, kar vam omogoča izbiro popolne dostopne točke glede na predvideni tip namestitve. Ključne funkcije, kot so sočasni odjemalci, skupna brezžična prepustnost in področje pokritosti so vedno izbrani tako, da zagotavljajo zahtevano funkcionalnost in stroškovno učinkovito rešitev za končno stranko.

Druga pomembna prednost družine GWN so različne možnosti za upravljanje in administracijo dostopnih točk GWN. Pri montaži dostopnih točk GWN izbirate med naslednjimi opcijami:

 • GWN.cloud – upravljanje iz oblaka
 • GWN Manager – lokalno nameščen sistem za upravljanje
 • Vgrajen krmilnik, ki omogoča delovanje brez zunanjega kontrolerja

Vsi sistemi za upravljanje so strankam na voljo popolnoma brezplačno, kar je tudi velika prednost v primerjavi z izdelki drugih blagovnih znamk.

GWN.Cloud ponuja monterjem robustnejši nabor konfiguracijskih možnosti, ki so še posebej idealne, če upravljate več sistemov ali sisteme na različnih lokacijah. Celotna omrežja dostopnih točk GWN WiFi je tako mogoče priročno organizirati po lokacijah, brez omejitev glede števila dostopnih točk ali lokacij. To monterjem omogoča, da v celoti upravljajo vse svoje sisteme znotraj ene platforme v oblaku.

Diferenciatorji modelov GWN

Dostopne točke družine GWN so opremljene z različnimi funkcijami, ki se razlikujejo glede na model naprave. Največje razlike v družini so med WiFi 6 in WiFi 5, številom sočasnih odjemalcev, dosegom, odpornostjo proti vremenskim vplivom in skupno prepustnostjo.

Ko izbirate dostopno točko Grandstream za vaše omrežje, razmislite o naslednjih vprašanjih, da izberete ustrezni model:

 • Ali morajo biti dostopne točke odporne na vremenske vplive in/ali potrebujete dostopne točke velikega dosega?
  • Če je odgovor pritrdilen potem si oglejte zunanje dostopne točke velikega dosega (LR).
 • Ali boste potrebovali visoko prepustnost?
  • Če je odgovor pritrdilen, si oglejte dostopne točke WiFi 6, ki zagotavljajo hitrost brezžične povezave 2,0 Gbps+.
 • Koliko odjemalcev bo sočasno uporabljalo brezžično povezavo na lokaciji posamezne dostopne točke?
  • Na splošno večje število sočasnih odjemalcev pomeni, da boste potrebovali dostopne točke višjega modela, ki zagotavljajo dodatne notranje in/ali zunanje antene.
  • Naprave višjih modelov podpirajo standard WiFi 6, ki dostopni točki omogoča učinkovitejšo obravnavo večjega števila sočasnih uporabnikov.
 • Nekaj dostopnih točk pa ponuja tudi posebne zmogljivosti za nekatere posebne primere uporabe
  • Modela GWN7602 in GWN7624 imata vgrajeno stikalo z dodatnimi ethernet priključki, ki podpirajo PSE. Ta modela sta npr. še posebej primerna za uporabo v hotelskih sobah.
  • GWN7625 je hibridna dostopna točka, ki ponuja cenovno ugodnejšo možnost za omrežja, ki bodo uporabljala predvsem 5 Ghz frekvenčni pas.

Pregled modelov za notranjo montažo

Pregled modelov za zunanjo montažo

EnglishCroatia