Delovni čas PON-PET 08:00 - 16:00

Sprejem in distribucija TV signala

Ta objava je namenjena podjetjem in ustanovam z velikim številom televizorjev. Lasten sprejem TV signala je še posebej primeren za hotele, dijaške in študentske domove, bolnišnice in druge podobne ustanove. Če vaše podjetje sodi v eno izmed naštetih kategorij, potem je to objava, ki jo morate prebrati. Če je tako, nadaljujte z branjem!

V ustanovah z velikim številom TV naprav imate dve možnosti. Za vsak TV lahko naročite priključek od operaterja ali pa postavite lastno sprejemno postajo. Lastna sprejemna postaja je kot majhen kabelski operater s sedežem v komunikacijski omari v vašem podjetju. Ta sprejemna postaja obdeluje televizijske signale iz zunanjih virov (kabel, satelit, zemeljska antena, IP sprejem) in vsak program postavi na svoj kanal, tako da lahko vaš televizor uporablja vgrajeni DVBC sprejemnik ali sprejemnik za IP TV kanale.

Najpomembnejše pri takšni rešitvi je, da distribucija TV signala lahko poteka prek enega navadnega koaksialnega kabla, druga možnost pa je distribucija TV signala preko lokalnega IP omrežja. V primerih, ko distribucija poteka preko koaksialnega kabla lahko s pomočjo vgrajenih ojačevalnikov dosežete praktično neskončno dolžino kabla, kar je res dobra izbira za uporabnike, ki pazijo na stroške.

Zakaj bi se odločili za lastno sprejemno postajo namesto priključkov, ki jih zagotavljajo operaterji?

Prednosti lastne sprejemne postaje:

  • Vsa oprema je zbrana na eni točki, zato je vzdrževanje enostavnejše.
  • Obratovalni stroški so nižji, še posebej, če imate veliko število televizorjev.
  • Ta rešitev zagotavlja učinkovit nadzor nad kanali, ki so na voljo na priključenih napravah.
  • Lastna sprejemna postaja lahko uporabi obstoječo infrastrukturo, ni potrebe po dragih naložbah v nove kable.

Prednosti lastne sprejemne postaje so očitne. Prvič, hoteli in druge ustanove imajo popoln nadzor nad sprejemom in distribucijo signala. Drugič, z uporabo lastne sprejemne postaje lahko sami določate programsko shemo, kar pogosto pomeni večjo izbiro za uporabnike. Tretjič, lastno sprejemno postajo lahko v celoti integrirate v hotelski TV sistem, kar omogoča dodatne funkcionalnosti, kot so dodajanje info kanala, prikazovanje drugih informacij, prikazovanje lastnih reklamnih sporočil in tako dalje.

Pridobite nasvet, ki ga potrebujete:

Resnično vprašanje pa je, kateri sistem je najboljši za vas? Edini način, da to ugotovite, je, da se pogovorite z enim od naših prodajnih svetovalcev. Vse se začne s klicem na 01 5466 500 ali s kratkim sporočilom. Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo svetovali.

EnglishCroatia