Delovni čas PON-PET 08:00 - 16:00

Vaše delovno mesto po zaključku pandemije – kaj prinaša prihodnost

Tudi, ko bo zdravstvena kriza minila bodo posledice na delovnih navadah ostale. Nedavne raziskave vodilnih analitičnih podjetij kažejo, da bo ta vpliv znaten. Te raziskave so zaznale znatno povečanje naložb v tehnologijo, ki omogoča sodelovanje znotraj in zunaj podjetja. Ugotavljajo, da bodo podjetja povečala naložbe v sisteme poenotenih komunikacij in sisteme, ki poenostavljajo sodelovanje. Večina naložb bo namenjena za oblačne rešitve.

Analitiki ugotavljajo, da je kriza prinesla tudi pozitivne posledice saj COVID-19 sili podjetja k ‘pametnemu delu’, kar prinaša konkurenčne prednosti podjetjem, ki so hitrejša pri prilagajanju na nove oblike dela. Tako med vprašanimi prevladuje mnenje, da je hitrost s katero so se prilagodili na delo na daljavo največji dolgoročni pozitiven vpliv na njihovo podjetje.

Večina podjetij tako namerava nadaljevati z delom na daljavo, kjer bo to mogoče. Zdravstvena kriza je tako postala prelomnica za hitrejši preskok na nove oblike dela.

V bližnji prihodnosti bo tako večina organizacij premišljevala o svojih dosedanjih izkušnjah in o potrebnih tehnoloških rešitvah za prihodnost. Nekaj opornih točk, ki jih ne bi smeli prezreti:

  1. Ali imate ustrezna orodja za skupinsko delo in sodelovanje, ki jih vaši zaposleni lahko uporabljajo dolgoročno?
  2. Ali vas stranke lahko dosežejo in z vami komunicirajo preko sodobnih digitalnih kanalov?
  3. Ste upoštevali vlogo oblačnih rešitev v vaši infrastrukturi?
  4. Ali ste poskrbeli za ustrezne ukrepe zagotavljanja kibernetske varnosti in varnosti podatkov za prihodnost?
  5. Kako vam lahko umetna inteligenca, strojno učenje in avtomatizacija pomagajo v prihodnosti?
EnglishCroatia