Delovni čas PON-PET 08:00 - 16:00

Kompatibilnost brezžičnih telefonov Gigaset DECT: Kaj morate vedeti

Ta objava je povzeta po objavi na spletni strani Gigaset.com

V tej objavi boste izvedeli vse o kompatibilnosti brezžičnih telefonov Gigaset DECT s različnimi baznimi postajami in drugimi prenosnimi ročkami. Podajamo vam nasvete, kako najti pravo kombinacijo za vaše potrebe in kakšne vsestranske možnosti ponuja Gigaset.

Kompatibilnost brezžičnih telefonov Gigaset DECT

Bazne postaje

Brezžični telefoni Gigaset DECT so združljivi z različnimi baznimi postajami, ki ponujajo različne funkcije in zmogljivosti. To vključuje tako lastne bazne postaje Gigaset kot tudi bazne postaje drugih proizvajalcev, kot so na primer AVM ali bazne postaje, ki jih uporabljajo operaterji. Nekatere bazne postaje so univerzalno uporabne, druge pa so bile posebej razvite za določene namene. Primer univerzalne bazne postaje je Gigaset GO BOX.

Prenosne ročke

Prenosne ročke Gigaset so običajno združljive z vsemi baznimi postajami, ki jih proizvaja Gigaset, pa tudi z mnogimi DECT baznimi postajami drugih proizvajalcev. Vendar pa obstajajo izjeme, zlasti pri starejših modelih. Da bi zagotovili pravilno izbiro kombinacije bazne postaje in prenosne ročke ali prenosne ročke in prenosne ročke, preverite združljivost na seznamu, ki je objavljen na spletni strani Gigaset.

Kako najti pravo kombinacijo

Korak 1: Določite svoje potrebe

Razmislite o funkcijah in storitvah, ki so vam pomembne pri brezžičnem telefonu. Na primer, ali potrebujete bazno postajo z odzivnikom ali iščete prenosno ročko z velikim zaslonom in možnostjo prostoročnega pogovora? Gigaset, vodilni proizvajalec na evropskem trgu, ponuja največjo izbiro primernih naprav.

Korak 2: Izberite pravo bazno postajo

Ko ste identificirali svoje potrebe, morate izbrati bazno postajo, ki ustreza vašim zahtevam. Primerjajte različne modele, ki jih ponuja Gigaset, in bodite pozorni na funkcije, ki jih podpirajo. Na primer, nekatere bazne postaje omogočajo uporabo internetne telefonije (VoIP), druge pa ponujajo dodatne varnostne funkcije.
Mnogi kupci ne vedo, da se lahko področje pokritosti DECT baznih postaj bistveno poveča. Tradicionalno velja, da lahko DECT bazna postaja Gigaset pokrije dobro 60 metrov v notranjosti in do 300 metrov na prostem. Vendar, če je hiša z veliko kovine ali je bazna postaja nameščena v kleti, se ta doseg lahko zmanjša. V takem primeru je smiselno uporabiti DECT ojačevalnike. Delujejo enako kot WLAN ojačevalniki, le za DECT signal.

Korak 3: Izberite pravo prenosno ročko

Zdaj, ko ste izbrali pravo bazno postajo, je čas, da najdete ustrezno prenosno ročko. Poskrbite, da je prenosna ročka, ki jo izberete, združljiva z vašo bazno postajo. To lahko preverite tako, da preverite seznam združljivosti na spletni strani Gigaset.
Pomislite tudi na funkcije, ki jih ponuja prenosna ročka, na primer prostoročni pogovor, velik zaslon, uporabniku prijazno navigacijo po meniju ali povezljivost Bluetooth.
Ne pozabite tudi na to možnost, da je mogoče uporabljati DECT brezžične telefone neposredno z nekaterimi usmerjevalniki. S tem odpade potreba po bazni postaji. Če ima usmerjevalnik DECT modul, to pomeni, da lahko komunicira s prenosno ročko prek radijskega vmesnika, v tem primeru priporočamo uporabo prenosnih ročk Gigaset HX. Te so bile posebej zasnovane za uporabo z različnimi usmerjevalniki, kot so Speedport, Fritz!BOX ali drugi.

Kako telefoni komunicirajo: Pojasnjeno DECT, GAP in CAT-iq

DECT

Kratica DECT označuje “Digital Enhanced Cordless Telecommunications” in je standard za brezžične telefone, ki je bil prvotno razvit v Evropi. DECT telefoni zagotavljajo dolg doseg, odlično kakovost zvoka in varnost s pomočjo šifriranja klicev. Poleg tega DECT omogoča uporabo več prenosnih ročk istočasno na eni bazni postaji, kar vam omogoča pokrivanje več sob v vašem domu ali pisarni. Gigaset je odigral ključno vlogo pri razvoju tega standarda in ga dopolnil z ECO-DECT tehnologijo, ki je del trajnostne vizije podjetja.

GAP

Kratica GAP označuje “Generic Access Profile” in je standard, ki omogoča, da DECT prenosne ročke različnih proizvajalcev delujejo z baznimi postajami drugih proizvajalcev. To pomeni, da lahko na primer uporabljate prenosno ročko Gigaset z bazno postajo drugega proizvajalca, če sta oba napravi združljivi z GAP. Vendar bodite pozorni, da morda ne bodo na voljo vse funkcije, ko uporabljate naprave različnih proizvajalcev.

CAT-iq

Kratica CAT-iq označuje “Cordless Advanced Technology – internet and quality” in je nadaljnji razvoj DECT standarda. CAT-iq ponuja izboljšano kakovost glasu s širokopasovnim kodiranjem zvoka, kar je znano tudi kot HD telefonija, ter višjo hitrost prenosa podatkov, ki omogoča integracijo internetnih storitev, kot je VoIP telefonija. Naprave s podporo za CAT-iq so združljive s prejšnjimi DECT napravami, zato jih je mogoče enostavno integrirati v obstoječe DECT sisteme.
Povzetek: DECT, GAP in CAT-iq zagotavljajo zanesljivo in prilagodljivo osnovo za brezžično govorno komunikacijo, ki vam omogoča, da združujete naprave različnih proizvajalcev in obenem izkoristite napredne funkcije, kot je HD telefonija in internetna telefonija. S poznavanjem teh standardov lahko sprejmete informirano odločitev o tem, kateri brezžični telefoni Gigaset DECT najbolje ustrezajo vašim potrebam.

Zaključek

Kompatibilnost brezžičnih telefonov Gigaset DECT vam omogoča, da najdete idealno kombinacijo bazne postaje in prenosne ročke za vaše potrebe. Z identifikacijo vaših zahtev in skrbnim primerjanjem različnih modelov lahko zagotovite, da boste dobili najboljšo rešitev za svoje potrebe. Za celovit pregled vseh brezžičnih telefonov Gigaset DECT obiščite našo spletno trgovino.

EnglishCroatia